Academisch

Wouter Peeters werkte van 2009 tot 2011 als staflid in het academisch ziekenhuis AZM te Maastricht. Hij was er actief in de multidisciplinaire teams voor borstreconstructie en hoofd- en halsreconstructie. Hij was er betrokken bij tal van klinische studies en gaf opleiding aan assistenten plastische chirurgie.

Sinds 2010 is dr. Peeters lid van de Medical Advisory Board van Merz Aesthetics, een van de marktleiders van fillers en botulinum toxine.

Sinds 2016 organiseert dr. Peeters in samenwerking met Bloomedical NV workshops over het gebruik van druppelvormige borstimplantaten bij borstvergroting en borstreconstructie.

Borstkliniek Voorkempen

De borstkliniek Voorkempen van AZ KLINA te Brasschaat en AZ St-Jozef te Malle trok dr. Peeters in 2011 aan als reconstructief chirurg, zowel voor de microchirurgische reconstructies met eigen weefsel (DIEP flap), als de reconstructies met borstprothesen. In 2014 werd dr. Peeters aangesteld als diensthoofd Plastische en Reconstructieve Chirurgie in AZ KLINA.  Dr. Peeters neemt deel aan wekelijks multidisciplinair overleg (moc) waar de mogelijkheden van reconstructie na beperkte tumorectomie en totale mastectomie samen met uw gynaecoloog, oncoloog en radiotherapeut meteen besproken worden. Het bundelen van verschillende visies leidt tot een correcte, veilige indicatiestelling en een optimaal esthetisch resultaat.

Jaarlijks worden meer dan 100 borstreconstructies uitgevoerd in nauwe samenwerking met alle leden van de borstkliniek. Daarbij wordt gestreefd naar een individuele behandeling-op-maat voor elke patiënt, waarbij telkens de hoogste kwaliteit wordt nagestreefd.  Of het nu gaat om een reconstructie met eigen weefsel, of een prothesereconstructie, er wordt steeds getracht een zo esthetisch mogelijk resultaat neer te zetten, gebruik makend van de nieuwste technieken in de reconstructieve chirurgie.

Dr. Peeters werd in maart als expert gevraagd door NABORAM een uiteenzetting te geven over borstreconstructies op hun jaarlijkse bijeenkomst in Wilrijk. Tevens werd hij als expert gevraagd te spreken over borstreconstructie tijdens het 10-jarig jubileum van de borstverpleegkundigen.

Ook in AZ KLINA worden op regelmatige tijdstippen info-sessies georganiseerd waar de dokter alle methodes van borstreconstructie toelicht (meer info op TEL 03 650 52 44).

Daarnaast is er een groeiende vraag naar esthetische operaties van de borst (borstvergroting, borstlift, borstverkleining, lipofilling, etc.). Het gebruik van de nieuwste technieken zoals 3D-computersimulaties leidt tot een voorspelbaar, gecontroleerd en optimaal esthetisch resultaat.

Dr. Peeters beschikt over een VECTRA-apparaat. Deze gloednieuwe technologie stelt de dokter in staat om tijdens het consult 3D-beelden te maken, die gebruikt worden om het resultaat van een esthetische of reconstructieve ingreep te simuleren.

Privé-praktijk

In 2012 opende dr. Peeters zijn nieuwe privé-praktijk in Ekeren. U kan er in een rustige en private sfeer uw medische problemen of uw esthetische wensen met hem bespreken.