Facelift en minifacelift

Indien het huidoverschot in het gelaat te uitgesproken is om met fillers weg te werken (zie “fillers”), kan een mini-facelift of volledige facelift een oplossing bieden.

Dr. Peeters zal tijdens de consultatie luisteren naar uw wensen, en een volledige analyse maken van uw gelaat en hals. Hij zal dan advies geven over de procedure die het mooiste resultaat zal geven, met een zo vlot mogelijk herstel.

Steeds vaker worden fillers en lipofilling gecombineerd met (mini-)facelifts. Hiermee wordt én het volume gerestaureerd en de huid aangespannen ter hoogte van gelaat en de hals.

De operaties vinden vaak in daghospitaal plaats. Gezien het een zuiver esthetische ingreep beteft, is er geen tussenkomst voorzien door mutualiteit of hospitalisatieverzekering.
Het spreekt voor zich dat de chirurgische oplossingen een langer herstel vragen (zwelling van het gelaat, littekens) dan de procedures die gebruik maken van fillers. De dokter zal de post-operatieve zorgen met U in detail bespreken. Het is belangrijk enkele dagen rust in te plannen na de ingreep.