Huidverjonging en Huidvernieuwing: de Erbium en Erbium-light Laserbehandeling (iPixel Erbium 2940nm)

De Erbium Laser kent vele toepassingen. Deze lasertechniek is gebaseerd op het maken van heel fijne gaatjes in de huid die door het lichaam zullen hersteld worden. Dit gebeurt op een zeer gecontroleerde manier, waardoor de pijn door de meeste patiënten zeer goed verdragen wordt. Door de behandeling enkele keren te herhalen wordt in feite heel de huid “vernieuwd”. De huid zal enkele dagen roze-rood verkleuren tijdens het helingsproces. Het grote voordeel aan deze techniek is, dat zowel de bovenste huidlagen worden vernieuwd, als een bijzonder grote stimulatie wordt gegeven aan de onderliggende huidlagen (collageenstimulatie) zodat de huid strakker zal aanvoelen.

Combinatie met facelift en fillers. Heel vaak wordt een Erbium Laserbehandeling gecombineerd met een facelift en/of halslift. Een chirurgische hals/facelift gaat immers de structuur van de huid niet verbeteren. Daarom gaan chirurgie en laser-behandeling vaak hand-in-hand. Hetzelfde geldt voor behandeling met fillers. Eens het volume is teruggegeven aan het gelaat, is het vaak wenselijk om ook de huidstructuur verder te vernieuwen en te verfraaien. Dit is perfect mogelijk met een Erbium laser-behandeling.

Behandeling van littekens. Gezien zowel de opperhuid als de onderhuid worden vernieuwd en gestimuleerd, kan de Erbium Laser worden ingezet ter behandeling van littekens, zoals die ontstaan na acné. Dr. Peeters is lang actief geweest in de littekenraadpleging van het Academisch Ziekenhuis in Maastricht, en kan met U alle opties bekijken voor de behandeling van uw littekens.

Voor jong en oud. De nieuwe Harmony-XL laser staat toe om zowel jonge als oudere patiënten een behandeling op maat te geven. Bij de jonge patiënt, zal geopteerd worden om de opperhuid slechts minimaal te verjongen, maar wel een stevige collageen-boost te geven. Bij de oudere patiënt wordt geopteerd om de oneffenheden en rimpels in de opperhuid krachtig aan te pakken, alsook het collageen in de onderhuid te stimuleren.