Neklift

Strengvorming in de nek kan vaak met Botulinum Toxine  volledig gecorrigeerd worden. Dit noemt met het “botoxen” van de nek.

Groeven in de nek kunnen meestal met een filler mooi bijgewerkt worden (bv. hyaluronzuur of hydroxylapatiet).

Indien het huidoverschot in de nek uitgesproken is, kan een neklift een oplossing bieden.

Dr. Peeters zal tijdens de consultatie luisteren naar uw wensen, en een volledige analyse maken van uw gelaat en hals. Hij zal dan advies geven over de procedure die het mooiste resultaat zal geven, met een zo vlot mogelijk herstel.

Indien het huidoverschot zich enkel onder de kin situeert, kan een beperkte “anterieure” neklift gebeuren. Hierbij beperkt zich het sneetje onder de kin, wat niet zichtbaar is.

Indien het huidoverschot zich ook aan de zijkanten (onder de onderkaak) bevindt, is een volledige facelift nodig om het huidoverschot weg te werken.

De operaties kan in daghospitaal worden uitgevoerd. Gezien het een zuiver esthetische ingreep beteft, is er geen tussenkomst voorzien door mutualiteit of hospitalisatieverzekering.
Het spreekt voor zich dat de chirurgische oplossingen een langer herstel vragen (zwelling van het gelaat, littekens) dan de procedures die gebruik maken van fillers. De dokter zal de post-operatieve zorgen met U in detail bespreken. Het is belangrijk enkele dagen rust in te plannen na de ingreep.