Plastische Chirurgie

Wouter Peeters studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en de K.U.Leuven, waar hij in 2003 zijn diploma behaalde (summa cum laude). Hij specialiseerde zich vervolgens in de plastische, reconstructieve en esthetische heelkunde vanuit het UZ Gasthuisberg te Leuven.

Microchirurgie

Al erg vroeg in de opleiding legde hij een groot accent op het ontwikkelen van microchirurgische vaardigheden, onder andere door deel te nemen aan de training microchirurgie bij prof. Boeckx in Maastricht.

Esthetische chirurgie

Dr. Peeters genoot tevens opleiding in het AZ Groeninge te Kortrijk waar de nadruk lag op de esthetische chirurgie. Hij diepte zijn kennis van de esthetische chirurgie verder uit door verscheidene bezoeken aan buitenlandse faculteiten zoals Yale University (Connecticut, USA) en Karolinska Instituut (Stockholm, Zweden). Hij schoolde zich bij in nieuwste technieken van borstreconstructies, gelaatsverjonging en body contouring op cursussen in Rome, Madrid, Barcelona, Parijs, Berlijn, München, Stockholm, Dallas (Texas, USA) en Cancùn (Mexico).